Wat krijg ik van mijn zorgverzekeraar vergoed?

Kraamzorg valt in Nederland onder de basisverzekering. Dit betekent dat elke zorgverzekeraar de geïndiceerde uren kraamzorg vergoedt.
Per zorguur wordt er wel een standaard E[igen]B[ijdrage] berekend die je zelf moet betalen als je gebruik maakt van kraamzorg.
De wettelijke EB is € 4,40 (2019 per geleverde zorguur).
Dit bedrag is vastgesteld door het Ministerie van Volksgezondheid en van toepassing bij elke kraamzorgorganisatie/matchbureau.
Na afsluiting van de kraamperiode krijg je van mij of van één van de matchbureaus een nota voor de verplicht te betalen EB.

Aanvullende verzekering

Heb je een aanvullende verzekering? Dan is de kans groot dat je de EB vergoed krijgt. Ook andere producten en diensten, zoals lactatiekundig advies of aanschaf elektrische kolf, uitgestelde kraamzorg/couveuse nazorg worden vaak gedeeltelijk of volledig vergoed. Neem daarom goed de polisvoorwaarden van je zorgverzekering door. Soms loont dit echt de moeite om hiervoor van zorgverzekeraar te wisselen in december.

Verandering van verzekaar

Ieder jaar kun je tegen het einde van het jaar van zorgverzekeraar veranderen. Als je van zorgverzekeraar gaat veranderen, maar je hebt nog geen nieuwe gegevens, dan kun je je toch aanmelden voor kraamzorg van Henny’s Kraamzorg. Vermeld daarvoor bij zorgverzekering je huidige zorgverzekeraar en de gevraagde gegevens. Geef bij opmerkingen aan dat je van zorgverzekeraar verandert. Als dit is gebeurt moet je dit wel aan mij door geven. Dit kan óók via de website bij contactverzoek.
Uiteraard mag je altijd bellen met 0654 71 66 54!