Kraamtijd tips

Visite : iedereen heeft wel een beeld bij kraamvisite. De baby bewonderen en beschuit met muisjes eten zijn waarschijnlijk de eerste dingen waar je aan denkt bij kraamvisite. Daarnaast gaan veel mensen er vanuit dat ze de baby even mogen vasthouden en wordt er natuurlijk geluisterd naar het verhaal van de nieuwe ouders….toch??

Misschien wil je de eerste tijd na je bevalling in alle rust alleen met je gezin doorbrengen. Of je kiest ervoor een klein select groepje toe te laten. Natuurlijk staan vaders en moeders, broers en zussen te trappelen van ongeduld om jullie nieuwe wereldbewoner te bekijken. Wees verstandig en bel pas nadat je kindje voor het eerst heeft gedronken en jullie hebben kunnen bijkomen. Ook is het belangrijk dat je partner of eventuele andere kinderen de kans krijgen om rustig kennis te maken. Je gezin is van samenstelling veranderd en het is prettig de tijd te nemen om te wennen aan de nieuwe situatie. Je baby zal moeten bijkomen van de bevalling en van alle nieuwe indrukken. Vaak slapen baby’s na de bevalling heel veel. Je kunt je baby gewoon lekker bij je laten slapen en het zo rustig mogelijk houden.

Behalve naaste mensen zijn er natuurlijk buren, verre familie, vrienden en kennissen die langs willen komen. Terwijl jij en je gezin nog aan elkaar moeten wennen en je eigenlijk in alle rust bezig wilt zijn met je nieuwe rol als moeder, is opzitten en kletspraat niet altijd waar je op zit te wachten. De nieuwe heup van de buurvrouw, of de hobby van je oom kunnen je gestolen worden! Je bent lichamelijk maar ook geestelijk opengegaan om je kindje ter wereld te brengen. Je lijf en je hoofd moeten een heel nieuw evenwicht vinden. Misschien ben je verdrietig om het gemis van je dikke buik, of moet je wennen aan het kindje dat je nu in het echt kunt zien en voelen. Je kunt je zonder aanleiding intens verdrietig voelen, of juist huilen van geluk. Geef jezelf en je gezin die ruimte om alles weer rustig in harmonie te laten komen. Je baby is ook na een paar weken nog erg leuk en knuffelbaar.

Tips voor een rustige kraamtijd.