Informatie over het coronavirus

Richtlijnen

Henny’s Kraamzorg volgt de richtlijnen van het RIVM en de KCKZ op. Daarnaast neem ik als kraamverzorgende de maatschappelijke verantwoordelijkheid om verdere verspreiding van het virus te voorkomen. Daarom heb ik zelf ook maatregelen genomen.

  • Wanneer je belt met mij voor de start van kraamzorg of assistentie bij je bevalling dan zal ik vragen naar eventuele klachten/symptomen binnen het gezin. Op die manier kan ik extra maatregelen nemen wanneer nodig.
  • Ik schud geen handen en neem, voor zover mogelijk, zoveel mogelijk afstand (1,5 meter).
  • Ik neem extra hygiënemaatregelen, zoals het dragen van handschoenen en mondneusmaskers indien nodig.

Kraamvisite

Als kersverse ouders wil je familie en vrienden tijdens de kraamtijd graag kennis laten maken met je baby. Nu het coronavirus zich weer verder verspreidt, is het beter om daarmee te wachten. Het advies luidt momenteel om sociaal contact zoveel mogelijk te vermijden. Een mooi alternatief is raamvisite.

Ik vraag jullie daarom om maximaal één bezoeker per dag te laten komen tijdens de kraamweek. Hierbij wordt rekening gehouden met maatregel van de overheid dat maximaal drie externe bezoekers per dag in huis mogen zijn, waarbij ook de zorgprofessionals meetellen. Op dagen dat de verloskundige en/of medewerker van de GGD bij jou thuis komt is het niet mogelijk om kraamvisite te ontvangen.

Uiteraard begrijp ik dat dit heel moeilijk is, vooral in die eerste week die juist zo speciaal is. Toch is het helaas nodig, ook voor de bescherming van de moeder, de baby en de kraamverzorgende.

Tips om besmetting te voorkomen

  • Was regelmatig je handen tenminste 20 seconden of gebruik hygiënische handgel
  • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog
  • Gebruik papieren zakdoekjes als je je neus snuit
  • Houd afstand als mensen hoesten of niezen
  • Geef geen hand ter begroeting of bij afscheid

Meer weten?

Voor meer informatie kan je ook kijken op website van KCKZ of het RIVM. Voor het actuele nieuws over het coronavirus kijk je hier.
Maak je je zorgen of heb je klachten? Neem dan contact op met je huisarts.

Op de website van Pharos staat ook informatie over het Coronavirus voor anderstaligen.