Wat kun je als papa doen als de baby er is?

Geef je baby een de fles.
Het flesje ’s nachts is hiervoor heel geschikt. Je bent dan alleen met je baby, wat makkelijker is om een aparte band met je baby te krijgen en niemand kan zich ermee bemoeien. Een bijkomend voordeel is dat je de mama ontlast, terwijl ze van een welverdiende nachtrust kan genieten.

Doe eens een “gekke bekken”-wedstrijd met je baby.
Je zult verbaasd zijn hoe leuk dit is en hoe de gekke gezichtjes van je baby je hart zullen veroveren. Baby’s vinden “gekke bekken” trekken heel leuk. Kijk hierbij aandachtig naar het gezichtje van je kindje. Het zal niet lang duren voor je jezelf verwonderd afvraagt of de oren of neus van je baby van jezelf afkomstig zijn of van mama of zelfs van je moeder.

Kangaroeën.
Stop je baby in een babydraagzak en laat je baby je vergezellen. Ervaar het gevoel dat je krijgt door je kleintje tegen je lichaam te dragen.

Lees je baby iets voor.
Wat je voorleest speelt eigenlijk geen enkele rol, zolang je het woord maar richt aan je baby. Je kan dus net zo goed iets dat jou interesseert, voorlezen.
Sportliefhebber? Lees dan de voetbalcommentaren voor.
Beursliefhebber? Lees dan de beurscommentaren voor.
Probeer het eens : neem de krant, kies een artikel uit dat je interesseert en lees het luidop voor. Je baby zal vast geboeid luisteren en ondertussen heb je er zelf ook nog wat aan.

Doe je baby een schone luier aan.
In het begin helpt je baby verschonen ook om een hechtere band met hem te krijgen. Het is misschien eigenaardig om deze, op het eerste zicht toch niet zo populaire, taak hierbij te zetten, maar nochtans past ze hier perfect!
Praat tegen je baby terwijl je hem verschoont. Hierdoor hou je hem niet alleen zo rustig mogelijk, maar krijgt je baby ook de kans en tijd om je te leren kennen. Door het praten zal het verschonen veel vlotter gaan en tegelijkertijd zal de band met je baby hechter worden.

Een rondje gewichtheffen.
Eerst het slechte nieuws:
Als de baby er is, heb je opeens veel minder tijd om bijvoorbeeld naar je fitnessclub te gaan of even op je gemak te gaan lopen of fietsen.
En dan het goede nieuws :
Je hebt er opeens een nieuw instrument om je spieren te ontwikkelen bijgekregen!
Baby’s vinden het heel leuk als je ze opheft of laat zakken. Dus je spieren hoeven helemaal niet te lijden door een gebrek aan training. Hou er wel rekening mee dat je een baby niet mag schudden (zie info SBS op de site) en dat je er ook beter geen te bruuske, ruwe bewegingen mee maakt!!
Verder mag je gerust je bijdrage leveren om je baby en jezelf wat spiermassage te geven. Moeders zijn meestal héél zacht met hun baby. Papa’s hebben meestal een totaal andere benadering. Reken maar dat je kindje dit heel leuk zal vinden!

Laat je baby je gezicht eens betasten.
Voor een baby hebben mannen een heel interessante huid. Hij staat immers vol met eigenaardigheden. Een snor, baard of half geschoren, ruwe kaken zijn een prikkelende uitdaging, die dan ook graag betast en verkent worden door je baby. Probeer het eens, maar let op! Wees op je hoede voor het pijnlijke effect die de snelle, kleine handjes van je baby op bijvoorbeeld borsthaar kunnen hebben. Hou er alvast rekening mee dat je straks hier en daar een haartje zult moeten missen.

Neem regelmatig eens een foto van je kleintje.
Misschien kun je hem wel gekke gezichtjes laten trekken voor de camera. Het is niet alleen een leuke bezigheid, maar je houdt er ook leuke herinneringen aan over voor later.

Geef ook een vaste voeding als je kindje groot genoeg is.
Het is eigenlijk heel fascinerend om het voedsel naar binnen te zien gaan en…….weer naar buiten te zien komen. Ik verzeker je een groot amusementswaarde!

Neem een bad samen met je kindje (als het groot genoeg is).
De meeste baby’s reageren héél positief als ze samen met hun papa in bad mogen spelen. Je zult ontdekken dat je baby heel rustig is. Ja, ook voor de papa is het heel plezierig om samen met je kindje in het water te spelen.