Papa’s

Nogal wat kersverse vaders voelen zich de eerste dagen met de baby thuis, nogal onwennig. Terwijl een moeder vaak vlug een hechte band heeft met haar kindje, reageren sommige mannen nogal vreemd en soms zelfs onverschillig. Een regelmatig terugkerende opmerking van kersverse mama’s is dan ook, dat ze niet begrijpen dat de papa niet even enthousiast is als zijzelf. Mama’s spelen met hun baby en wiegen hem in slaap. Ze houden elke klein gebaar van de baby nauwlettend in het oog en reageren heel opgewonden als hij bijvoorbeeld een gek smoeltje trekt.

Mannen zeggen nogal vaak dat hun gevoel voor de baby nu eenmaal niet hetzelfde is als dat van de mama. Toch moeten ze al gauw toegeven dat een baby enorm veel charme heeft en in een mum van tijd hun hart kan veroveren. Dit is iets wat mama’s al veel langer wisten.

Het is een feit dat mannen nogal schuchter zijn als het op baby’s aankomt. Voor een baby zorgen, bestaat voornamelijk het tegemoet komen aan de elementaire noden, zoals voeden, slapen, wassen, … van het kleintje. Hier beginnen veel mannen te twijfelen. Gaan ze dit goed kunnen? Bezitten ze de nodige feeling om goed met een baby om te gaan?

Het geheim hier is, dat vaders geen surrogaatmoeder moeten zijn voor hun baby. De baby heeft immers al een moeder, dus wat hij nodig heeft, is een vader!

Wil je graag enkele tips? Klik en lees dan vooral verder!!